Udgivelser

Solhesten

Solhesten

Af Peter Gotthardt

I bjergets mørke bor jættepigen Bera. Ude i det fri løber solhesten Skinfakse hen over himlen og bringer lyset og dagen med sig.

De mødes, da jætterne fanger Skinfakse og spærrer ham inde i bjerget. Bera taber straks sit hjerte til den flotte hest. Men kan hun gøre ham til sin ven? Og kan hun hjælpe Skinfakse til at flygte ud i den store verden, hvor han hører til?

Peter Gotthardt har efterhånden en lang stribe bøger bag sig. Mange af dem er inspireret af stof fra mytologi og eventyr. Med den nordiske mytologi som baggrund fortæller billedbogen ’Solhesten’ om et venskab på trods af grænser og en pige, der finder mod til at følge sit hjerte, uanset hvad det koster hende.

Solhesten er en højtlæsningsbog for børn over 5 år og kan bruges til selvlæsning for børn fra 9 og op. Det er en bog der kan bruges til selvlæsning i indskolingen og bruges som udgangspunkt til samtale om venskab, om at bryde de vante rammer og om hvordan man opfattede solen i de gamle nordiske myter. På Calibats hjemmeside kan man snart finde undervisningsmateriale til bogen. 

Solhesten

Forfatter:

Forside & Illustration:

Udstyr:

Pris:

Udgivelse:

 Peter Gotthardt

 Lykke Bianca

 30 sider fuldt illustreret, hardback, A4 format

 kr. 250,- eks. moms.

 1.4.2015

Bestil dit eksemplar

eller tig dit lokale bibliotek om at få den på hylderne.

undervisningsmateriale/arbejdsspørgsmål til Solhesten Målgruppe: Indskolingen

1. Hesten Skinfakse stammer fra den nordiske mytologi. Det er den der bringer solen og dagen til jorden. Der er også en hest, som bringer mørket og natten. Hvad hedder den?
 
2. Skinfakse kommer fra de nordiske guders verden. Kan du finde navnene på et par af dem?
 
3. Jætterne er gudernes fjender. En af guderne kæmper tit mod jætterne. Hvad hedder han?
 
4. Bera er jætte, og Skinfakse hører til hos guderne. Hvorfor bliver de venner alligevel?